Fotvårdguiden - allt för att vårda och behandla dina fötter

Allt för att vårda dina fötter

1 sep 2015: Fotvård för gravida

Alla ni som själva varit gravida, eller som har en fru/flickvän/sambo/syster mm som varit eller är gravid, vet att fötterna utsätts för särskilda påfrestningar under graviditeten. Vanliga effekter kan vara:

Ovan symtom och besvär är generellt inte farliga, men kan ändå orsaka irritation eller problem med rörligheten. Därför bör man vara särskilt noggrann med sin fotvård under graviditeten, och varför inte skämma bort fötterna lite extra!

Ett sätt att förebygga svullna fötter är att vid sittande läge hålla benen och fötterna i högt läge, så att blodet enkelt kan röra sig nedåt.

Det vanligaste och kanske mest effektiva botemedlet är traditionell fotmassage, som får igång blodflödet och ökar välbefinnandet genom beröring. Vid fotmassage kan man använda en kräm som både smörjer och samtidigt kyler huden, en favorit är Burt's Bees Mama Bee Leg & Foot Cream, 100 ml eller liknande varianter. 

Var särskilt uppmärksam ifall svullnaden i fötterna är mer omfattande och besvärlig, eftersom det också är en indikation på potentiell havandeskapsförgiftning. Detta är allvarligt och då måste du omedelbart kontakta sjukvården!

/burts-bees-mama-bee-leg-foot-cream-95-ml.png 

Lycka till!

 

1 sep 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)